Daha Yaşanır Bir Çevre İçin

08.03.2018 618

Daha yaşanır bir çevre için yapılan temizlik çalışmasını okulumuz öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdik.

Okulumuz idari kadrosu öğretmenleri ve öğrencilerinin yoğun bir katılımı şeklinde gerçeklerştirilen Çatak ilçe genelinde tüm okullarda yapılan temizlik çalışması yapıldı.

Okul Müdürümüz Sayın Deniz ULFER "Sevgili öğrenciler bu gün yapacağınız temizlik etkinliği ile yaşadığınız sokağınızı, caddenizi ve mahallenizi temiz bir hale getireceksiniz, en önemlisi, büyüklerinize temiz bir çevrede yaşamak istediğinizin mesajını vereceksiniz. Temizlik alışkanlığının topluma yerleşmesi, sizin katkınızla çok daha hızlı bir şekilde, gerçekleşeceğine inanıyorum." diyerek temizliğin önemine değinen okul müdürümüz ayrıca temizliğin topluma ve insanlara yansımasına değinerek şunları belirtti: "Doğaya bıraktığımız bazı atıklar inanılmaz ölçüde zararlara yol açıyor. Örneğin bir litre yağ tam 1 milyon litre suyu kirletiyor ya da bir başka örnek o kullandığımız pillerin bir tanesi 4 m2 toprağı zehirliyor.  O yüzden sizlerin doğaya bıraktığı her atık konusunda daha dikkatli olması gerekiyor. Bizlerin de sizlere daha güzel bir gelecek sunabilmemiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmemiz adına çevre konusunu size en ince detayına kadar anlatmamız gerekiyor. Evlerimizde biten pilleri, yağları ya da kağıt plastik gibi atıkları artık çöp kutusuna atmak yerine geri dönüşüme kazandırmamız gerekiyor. Çevre duyarlılığımızı sizlerle en üst seviyeye ulaştıracağız.  İnşallah hep birlikte daha temiz bir Çatak´a” şeklinde konuşarak bu anlamlı etkinlikte emeği geçen, idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi kutladı.

08-03-2018

08-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-2018