Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Başvuru Şartları ve Sınav Yönetmeliği

Lise 9.10.11 ve 12.sınıflar

ZAMANI

Başvurular; 11 Mayıs 2018 tarihine kadar kabul edilecek, 12 Mayıs

2018 Cumartesi günü yarışma yapılacak, ödül töreni ise 19 Mayıs 2018 Cumartesi  günü yapılacaktır.

YARIŞMAYA ESAS TEŞKİL EDEN KİTAPLAR

Yarışma kitapları, Okulumuz Edebiyat zümresi belirlediği;

Sabahattin ALI:Kürk Mantolu Madona

Yaşar KEMAL:Filler Sultanı İle Kırmızı Sakallı Topal Karınca

Paula COELHA:Simyacı

Cengiz AYMATOF:Beyaz Gelin

Zülfü LİVANELİ:Son Ada

YARIŞMANIN ŞEKLİ

·         İlçemizdeki 9.10.11.12. sınıf öğrencileri belirlenen kitapları okuyacaktır  ve o kitaplardan sınavda sorumluolacaktır.

·         Yarışmacılar yarışma kapsamında belirlenen okuyacakları kitabı kendileri teminedeceklerdir.

·         Sınav belirlenen gün ve saatte toplucayapılacaktır

KOŞULLARI

·         Lise öğrencisi olmak

·         11 Mayıs 2018 son müracaat tarihine kadar‘Başvuru Formu’nun elden okula teslimedilmesi

BAŞVURUNUN YAPILACAĞI YER

Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü

SEÇİCİ KURUL

1.              Aysel ÖRKMEZ                              (EdabiyatÖğretmeni)

2.              Serpil KOÇ                                       (EdabiyatÖğretmeni)

3.              Abdullaziz ARVAS                         (EdabiyatÖğretmeni)

4.              Muhammed Akif  AKMAN            (EdabiyatÖğretmeni)

DEĞERLENDİRME ŞEKLİ VE SÜRECİ

·         Yarışmada mevcut kitaplar ile ilgili 100 soru sorulacaktır.Her kitaptan 20 soru olcakır. En fazla doğru cevap veren 1. 2. ve 3. yarışmacılarbelirlenecektir.

·         1.nin birden fazla olduğu durumlarda 1. 2. ve 3. yarışmacılar kura ilebelirlenecektir.

·         2.nin birden fazla olduğu durumlarda 2. ve 3. yarışmacı kura usulüne görebelirlenecektir.

·         3.üncünün birden fazla olduğu durumlarda 3. yarışmacılarkura çekilerekbelirlenecektir.

ÖDÜL TÜRÜ VE MİKTARI

Birincilik:   Çeyrek Altın

İkincilik :    Tablet Bilgisayar

Üçüncülük: Kitap Seti

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ SINAV YÖNERGESİ

1.     Sınav 12.05.2018 Cumartesi Günü saat 09.30’da Çatak Çok Programlı Anadolu Lisesinde  yapılacaktır.

Sınavda 100 soru sorulacaktır.

Sınav süresi 100 dakikadır (1 saat 40 dakika).

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Daha sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Sınav süresince öğrenciler kimliklerini yanlarında bulunduracaklardır.

Sınava katılacak öğrencilerin Veli İzin Belgeleri okul idarelerince alınacaktır.

Soruların tamamı eşit puanlı olacaktır. (Her soru 1 puandır.)

Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak sınav puanı hesaplanacaktır. (4 yanlış cevap 1 bir doğru cevabı götürecektir)

Cevap kağıdındaki bilgiler eksiksiz olarak doldurulacaktır.

Cevap kağıdına kodlamalar kurşun kalem ile yapılacaktır.

Cevap kağıdı üzerinde herhangi bir değişiklik yapmak istediğinde iz bırakmayan bir silgi kullanılacaktır.

Sınav sırasında kopya çeken,çekmeye kalkışan, kopya veren ve kopya çekilmesine yardımcı olanların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Cevap kağıdı üzerine kitapçık türünü kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Her sorunun bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok kodlama yapılmışsa o soru yanlış cevaplanmış sayılacaktır.

Soru kitapçığı alındığında sayfaları kontrol edilecek, hatalı veya eksik olması durumunda kitapçığın değiştirilmesi sağlanacaktır.

Cevaplamaya istenilen sorudan başlanabilecektir.

Sınav süresince görevlilerin uyarıları dikkate alınacaktır.

Sınav süresi bittiğinde cevapların cevap kağıdına işaretlenmiş olması gerekmektedir. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar geçerli olmayacaktır.

Sınav süresi dışında herhangi bir ek süre verilmeyecektir.

Sınav bitiminde soru kitapçığı ve cevap kağıdı salon görevlilerine teslim edilecektir.