Öğretmen-Veli Buluşması: VELİ TOPLANTISI

Her eğitim kademesinde öğrenci ile ilgili bilgi almak, onu tanımak ve gelişiminde anne baba ile işbirliği yapmak açısından “veli görüşmeleri” son derece önemlidir. Bu nedenle okulumuzda veli toplantılarına gereken önem verilmekte olup düzenlenen veli toplantısında her bir öğrenci velisi ile birebir görüşülmeye çalışılarak öğrenci hakkında durum değerlendirilmesi yapıldı.

19.04.2018 437

Okul Müdür Başyardımcısı Duygu COŞKUN düzenlenen toplantıda en az öğretmen-öğrenci ilişkisinde olduğu kadar öğretmen-veli ilişkisinin de olması gerektiğini vurgulayarak şunları dile getirdi: “Eğitim – Öğretim sürecinde, “Eti senin, kemiği benim.” anlayışı, yerini çoktan iş birliği modeline geçtiğimiz bu dönemlerde, etkin eğitimde öğrenci-veli-öğretmen iş birliği yaklaşımını tercih ediyoruz. Bu durumun faydaları hakkında onlarca bilimsel araştırma var. Öğretmen-öğrenci iş birliği tamam da, öğretmen – veli iş birliği ortamı oluşturulurken bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu durumda, öğretmen – veli iş birliğinin önemi daha da artıyor. Veli ile etkin iş birliği oluşturmanın ilk adımı etkin bir veli toplantısından geçiyor.” Şeklinde konuşark sözlerini dile getirdi.

19-04-201819-04-201819-04-201819-04-201819-04-201819-04-2018