Çocuk Gelişimi Alanı

Çocuk Gelişimi Alanı

08.06.2020 357

Çocuk gelişimi ve eğitimi ile ilgili hangi  bilgi, beceri, tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve  gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini  destekleyen (fiziksel, psiko-motor, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal), plan yapan,  uygulayan, insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve  hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların  gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama, basit beden eğitimi  hareketleri, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan, çocukları  tanıma tekniklerini uygulayan bir alandır.

Meslek elemanları, Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı Anadolu kız meslek ve kız meslek liseleri, ilköğretim okulları ile resmî  ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi Erken Çocukluk Eğitim  Kurumlarında, Rehabilitasyon Merkezlerinde ve çocuk kulüplerinde  çalışabilirler.

Erken çocukluk yılları (okul öncesi eğitim  ) çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Kadının çalışma hayatına  atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması nedeniyle  alan hızla gelişmiş, bu da okul öncesi eğitim kurumlarına olan talebi  artırmıştır. Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman  ihtiyacı da gün geçtikçe önem kazanmaktadır

Kaynak: ozelegitimsitesi